Road to Big Dog’s Backyard Ultra

Backyard Ultra har blitt innmari populært rundt i hele verden, og mange kjemper om startplass til Big Dog’s Backyard Ultra i USA. I Norge er det også mange som drømmer om å løpe Backyard Ultra i Lazarus Lake sin bakgård, og for alle som jakter på Big’s, er det nå nye kvalifiseringsregler.

16.08.2021 kom det nye kvalifiseringsregler for Big’s, som gjør veien dit litt lenger. Hvert land har nå Bronze Ticket løp, der seier gir startplass i et Silver Ticket løp i samme land. I Norge har vi ikke så mange Backyard Ultra løp enda, så her trenger vi ikke tenke på Bronze Ticket. Veien er litt kortere, med andre ord.

En seier i et Silver Ticket løp gir startplass på 2022 Satellite Team Championship i oktober, og landslagsplass på Team Norway. Satellite Team Championship er en virtuell Backyard Ultra, der alle land konkurrerer mot hverandre. Hvert land har 15 løpere med på sitt lag. Vinneren av Satellite Team Championship (i Norge) får en Golden Ticket til Big Dog’s Backyard Ultra. Det nye er med andre ord at du må vinne 2 Backyard Ultra konkurranser, for å fortjene plass i Big’s.

Vinnerne av Silver Ticket løpene i Norge får automatisk plass på Team Norway. Hvordan de resterende 11 plukkes ut, kommer vi tilbake til, men hvor mange runder du har løpt i en Backyard Ultra i Norge vil helt klart ha betydning.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: