Lillebru Ultra

Dato: Lørdag 10. oktober
Tid: 09:00
Sted: Lillebru Gård, Siggerud.
Pris: Løpet er gratis, men vi blir glade hvis du vil donere 10 kr pr løpte kilometer til et veldedig formål.

Du må ta med deg det du vil spise og drikke underveis, men det er mulighet for påfyll av vann og mat på Vangen Sportsstue.

Etter løpet blir det middag og spa på The Well. Dette bookes og dekkes av hver enkelt. Middagen starter kl 18. Mer info kommer snart.

Run through hell to the Well

Du kan velge mellom 4 distanser; 14 km, 21 km, 42,2 km og 50 km. Løypa starter på Lillebru Gård. Løypene er lagt opp til at alle deltagerne skal kunne møtes underveis, for å delta på de 3 innebygde motbakkeløpene opp til Tømmeråsen, Tonekollen og Kjærringhøgda.

Det er ikke nødvendig å delta på motbakkeløpene, men det er lagt opp til at løperne samles underveis, for å gjøre løpet sosialt og inkluderende.

 

Løypebeskrivelse:

Mål alle distanser opp til maraton: Lillebru.

Mål 50 km: The Well på Sofiemyr.

Utdeling av startnummer skjer på løpsdagen fra kl 08. Parkering er skiltet på stor p-plass nedenfor gårdstunet.

WC på start.

Deltakerne følger gjeldende retningslinjer for smittevern.

Ingen deler av løypa er merket og eneste offisielle mat og drikkestasjon hvor man kan handle mat og drikke / fylle flasker er Vangen Skistue etter ca 23 km.

Motbakkeløpene, «tre løp i løpet»: Ved foten av de tre kollene over 300 m samles de som ønsker å delta i denne delen av løpet. Det er førstemann opp. 5 poeng til raskeste, 4 til neste osv. Egen pall for motbakkeløpene til slutt.

 

 

1. Lillebru gård – Tømmerås

Distanse: 8 km (For de som løper 14km og 21 km er det en snarvei som gir 7 km)

Terreng: Starten går rett til skogs i ulendt terreng på sti og skogsveier. Ved den gamle husmannsplassen til Lillebru, Holen, deler feltet seg for en kort periode der hovedløypa går nedom Siggerud noen hundre meter på asfalt og så kupert videre over til Krokhol Golfbane og derfra på grusvei opp mot Tømmerås hvor første motbakkeløp går av stabelen.  

14 km: Snur på Tømmerås og går samme løype tilbake.

Motbakkeløp 1: Tretjerna – Tømmerås. Ca 1,5 km på sti. Snaue 100 høydemeter.

For interesserte: Tømmerås (313 moh) er Nordre Follos høyeste punkt med utsikt til landemerker som Gaustatoppen, Norefjell, Holmenkollen og Færder fyr. Denne etappen tar deltakerne dessuten inn i reviret til ulveflokken I Østmarka. Det kan være greit å ha i bakhodet dersom man skulle bli hengende litt etter feltet og vise svakhetstegn…

 

 

 

2. Tømmerås -Bysetermåsan-Skjelbreia-Kjerringhøgda

Distanse: 12 km. 

Terreng: Ulendt og kupert videre østover fra Tømmerås, men etter hvert svært fine stier og så grusvei opp til Bysetermåsan P-plass hvor halvmaratongjengen løper direkte videre opp til Kjerringhøgda og en sløyfe sørover fra toppen og grus og asfalt tilbake til Lillebru. (Rausjøveien og Bru-Fjellveien).

Maraton/50 km skal ut i en strafferunde på fin sti via flåta over Svartoren hvor man trekker seg selv over i passe store kohorter, før man følger Svaroren videre innover og ender ved Skjelbreia hvor man snur og løper på grusvei tilbake forbi Bysetermåsan P-plass.

 

Motbakkeløp 2: Der stien opp til Kjerringhøgda (349 + 13 moh) tar av fra grusveien stiller man igjen opp for nytt motbakkeløp. Denne gangen drøyt 100 høydemeter på snaue kilometeren, så her går det relativt bratt opp. Førstemann i toppen av tårnet får 5 poeng osv.

For interesserte: Fra tårnet har man 360-graders utsikt til fire av landets nye fylker i tillegg til Sverige, Oslofjorden og ikke minst det meste av området som løpet går gjennom.

 

 

3. Kjerringhøgda – Vangen – Tonekollen

Distanse: 6 km

Terreng: Ulendt og kupert sti med noen lettløpte partier på bart berg over furukoller.

Pause: På Vangen blir det innlagt 30 min pause. All betaling skjer med Vipps og de som har meldt ønsker ved start får dette ferdig servert ved ankomst. Tips: Historisk sett er det en sterk korrelasjon mellom prestasjon i løpet og inntak av den berømte kanelsnurren «Vangenbolla»

Motbakkeløp 3: Mosjøen – Tonekollen (368 moh): Dagens siste motbakkeløp er også det tyngste. På ca 1 km går det 130 høydemeter opp til toppunktet via kollens nordside.

For interesserte: Tonekollen byr på en rekke severdigheter, for de som tar seg tid til å se seg rundt. Noen vil bli presentert ved målgang etter motbakkeløpet. Utsikten fra toppen er av mange regnet som Østmarkas aller fineste, og ruta videre til varden på sørtoppen av kollen er Østmarkas korte men vakre svar på «haute route».

 

 

4. Tonekollen – Rausjø – Lillebru gård

Førstemann til mål: Fra Tonekollen er det slutt på felles løping. Merk Løypa går til Rausjøveien og Bru-Fjellveien tilbake til Lillebru gård.

Distanse: 16 km

Terreng: Svært kupert med bratt sti både nedover og oppover, før man kommer til Rausjøveien (grusvei) som av alle ting byr på en serie med hårnålssvinger. De siste 4-5 km følger løypa asfaltvei tilbake til start, men flere steder er det mulig å benytte veikanten dersom man vil unngå asfalt.

Målgang: Deltakerliste vil ligge klart ved målgang. Her registrerer man seg inn selv med plassering og ankomsttid. Ved spurtoppgjør gjelder stammen til tuntreet som målmerke.

 

5. Lillebru Gård – The Well (50 km)

Sjarmøretappen for ultraløperne går videre fra tuntreet på Lillebru ned på hovedveien igjen og deretter 8 km på vekselvis asfalt, stier og grusveier. Her kan man følge GPS-track, eller kart med inntegnet løype. Målgang er dørhåndtaket på The Well, og en selfie for dokumentasjon av tidspunkt er mer enn godt nok.

For interesserte: I takt med at vertskapet for løpet blir eldre og mer makelig anlagt, er tradisjonen med grillfest på låven og biltrekking på ridebanen nå byttet ut med bankett i badetøy, spa og middag. Her fra tidligere tiders relativt brutale avslutning på en maraton med tre motbakkeløp innbakt:

 

 

Parkering og transport

Det er fint om du parkerer på anvist parkeringsplass. Se bilde:

 

Du kan reise med buss fra Ryen T-bane eller Ski Stasjon. Linje 515. Holdeplass: Bru (5 min å gå til gården).

 

The Well – After Run

Booking på The Well gjøres på https://checkout.thewell.no/

Velg «Inngang» -> «Spapass» (395.- for inngang etter kl 17. 495.- for de som ankommer før. Man kan godt booke via mobil på vei inn døra om man vil avvente. Middag til kl 18 bookes ved inngangen.

 

 

 

Veldedig formål:
Det er mange som jobber for å sikre at vi kan ferdes trygt i skog og fjell. Når uhellet er ute, rykker de ut for å bringe oss trygt hjem. Derfor ønsker vi at du donerer 10 kr per løpte kilometer til Røde Kors eller Norske Redningshunder. Du kan se på det som en forskuddsbetaling. 🙂

Påmelding.

 

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: