5 på topp Siggerud

Allidretten og idrettsskolen er avlyst på grunn av smittevernrestriksjoner, men styret i Allidretten ønsker likevel å gi et tilbud til barn og foreldre i denne perioden. Vi har laget 5 turmål dere som familie kan gjøre sammen, til vi kan møtes på trening igjen. Alle barn som fullfører 3 av 5 turmål får en liten premie for innsatsen. Ta bilder fra turen, og send det inn til oss for å motta premien. God tur! 

 Lurvelegg

Lurvelegg er et friområde for Siggerud Barnehage på dagtid, men brukes også av andre på kveldstid, og i helger. Lurvelegg ligger på åsen på oversiden av Siggerudhallen. Du kan enten gå bratt rett opp fra Siggerudhallen, eller gå en sti opp via lysløypa. Se kart.

Kart:

Verpåsen

Start Siggerud. Følg grusvei opp «hestedreperen». Følg grusvei mot Oksrud, til du kommer til en rødmerket sti inn til venstre mot Verpåsen. Følg stien ca 1 km, og toppen og minnestedet fra 2. verdenskrig ligger på høyre side. Se kart på skiforeningen sin side: https://www.skiforeningen.no/utimarka/steder/verpasen/

Kart:

Syverudtjern

Start fra Sørmarka Konferansehotell, hvor det er stor gratis parkeringsplass. Det er blåmerket løype rundt vannet, og runden er 3,6 km.

Bråtatjern

Kjerringhøgda

Start fra utfartsparkeringen på Bysetermåsan. Følg grusveien østover mot et rødt hus og hold mot venstre forbi en bom, deretter gå 200 meter til blåmerket sti på venstre side. Følg stiden til den gamle plassen Byseter. Blåstien fortsetter forbi huset og tvers over vollen til andre siden. Her fortsetter den blåmerkede stien til et stikryss. Følg sti mot høyre, skiltet mot Kjerringhøgda. Fortsett på den blåmerkede stien opp mot utsiktstårnet. Lengde på tur: ca 1 km.

Kart:

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: